Menu
Susisivut
Kuvassa yllä, kettukuvien vähäisyyden vuoksi, intialaisiin tunnelmiin meitä vievät intiannorsut.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
Kuva yllä - Copyright © Navin Sigamany


BENGALINKETTU (Vulpes bengalensis)

Kooltaan bengalinkettu on pienoinen, painoa on 2,3 - 4,1 kg. Pään ja ruumiin yhteenlaskettu pituus kuonosta hännän juureen on 46 - 61 cm. Tuuhakan hännän pituus on 25 - 36 cm. Hännänpää on musta.

Rauhallisessa kävelyssä häntä osoittaa alas, juoksussa suoraan taakse - nopeissa käännöksissä häntä suuntautuu liki suoraan ylös.

Kuonossa tummaa ja huulet mustat.

Turkin väri harmakan ruskea, kellertävin ja hopeisin sävyin. Ketulle (Vulpes vulpes) tyypilliset punasävyt puuttuvat. Mahan puolelta alaosistaan vaalea taikka valkoinen. Talviturkki tuuhakampi - kuin ohuehko kesäturkki.

All rights reserved
*Kuva oikealla, sekä alhaalla kuva kahdesta pennusta - bengalinkettu (Vulpes bengalensis) - Copyright - All rights reserved: © Jugal Tiwari - Used with permission.
Bengalinkettu (Vulpes bengalensis)
Bengalinkettupennut
Lisääntyminen

Bengalinkettuparin liitto voi kestää koko niiden eliniän. Vaikka myös irtosuhteita siinä ohessa harrastetaan. Kantoaika 50 - 53 vuorokautta ja pentueen koko 2 - 4. Kaivaa maahan useita pesäkuoppia ja niiden yhteyteen tunnelijärjestelmän.

Ravinto ja elintavat

Kaikkiruokaisen bengalinketun ravinnon muodostavat jyrsijät, linnut, ravut ja hyönteiset, kuten termiitit - sekä kasvikunta. Vaikka laji elää pareina, se saalistaa yksin. Bengalinkettu ei paljon pakoile ihmistä ja se koituu usein sen kuolemaksi. Laji saalistaa useimmiten öisin, mutta silloin kun sää ei ole liian kuuma, kuten sadeaikoina, se voi saalistaa myös päivällä.
Intiankettu
Intiankettu

Bengalinketusta käytetään myös nimitystä intiankettu.
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
Kuva Copyright © Flickr/Rohit Varma
Uhanalaisuus

Maailman luonnonsuojeluliitto eli IUCN (The World Conservation Union) on määrittänyt uhanalaisuusluokituksessaan bengalinketun tilan elinvoimaiseksi (LC, Least Concern) - eli kyseessä on hyvin tunnettu laji, jonka kanta on runsas tai vakaa.

Metsästys

Bengalinkettuja ei metsästetä juurikaan niiden turkin vuoksi, koska turkkia ei pidetä kyllin laadukkaana turkiksia varten. Sen sijaan lajia metsästetään runsaasti erilaisiin kansanlääkinnällisiin tarkoituksiin - taikka koristeiden tekoa varten. Bengalinkettuja metsästetään myös siksi, koska ne koetaan vahingollisiksi jostakin syystä.

Erityispiirre Intiassa on se, että bengalinkettuja metsästetään myös syötäväksi.

Thar - Rajasthan

Intiassa, Rajasthanissa sijaitsevalla Tharin aavikolla on huolimatta siitä, että se on aavikkoa, runsaslajinen eläimistö.

Bengalinketun levinneisyys

Levinneisyys

Bengalinkettu on endeeminen laji, ja sitä tavataan ainoastaan Intian niemimaalta. Bangladesh, Intia, Nepal ja Pakistan ovat maat, joissa elää bengalinkettu. Etenkin Intiassa bengalinkettu on yleinen. Siitä käytetäänkin myös nimitystä intiankettu.
Eläintarhat

Bengalinkettuja on useissa eläintarhoissa. Ne viihtyvät niissä hyvin.

Lähteet
*Animal Diversity Web, University of Michigan Museum of Zoology.
*IUCN Canid Specialist Group
*Kaarina Kauhala: Koiran villit sukulaiset
*Distribution and status of the Indian fox Vulpes bengalensis in southern India.
*BBC: Science & Nature - Wildfacts: Indian fox, Bengal fox - Vulpes bengalensis

Creative Commons
Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Bengalinketun levinneisyyskartta - Copyright Tom Bjornstad
Intiankettu
Bengalinkettu All Rights Reserved
*Kuva - Copyright Anupam Dash Photography
*Photo used with permission.
TUNTURISUDEN ELÄIN- JA LINTUSIVUJA AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ
Tunturisuden sivut

AhmaTunturisuden sivut ApinatTunturisuden sivut DelfiinitTunturisuden sivut Euroopansuslikki (siiseli)Tunturisuden sivut FilippiinienkummittelijaTunturisuden sivut GenettiTunturisuden sivut GueretsatTunturisuden sivut GundiTunturisuden sivut HiekkamangustiTunturisuden sivut HirvieläimetTunturisuden sivut HyeenatTunturisuden sivut IlvesTunturisuden sivut ImpalaTunturisuden sivut JääkarhuTunturisuden sivut Kapybara (vesisika)Tunturisuden sivut KarhuTunturisuden sivut KeisaritamariiniTunturisuden sivut KengurutTunturisuden sivut KiinantupaijaTunturisuden sivut KirahviTunturisuden sivut Kissaeläimet - aasiankultakissasta villikissaanTunturisuden sivut KoalaTunturisuden sivut KodiakinkarhuTunturisuden sivut KoiraeläimetTunturisuden sivut KrokotiilieläimetTunturisuden sivut KultapandaTunturisuden sivut KärppäTunturisuden sivut LaiskiaisetTunturisuden sivut Liito-oravaTunturisuden sivut LumikkoTunturisuden sivut LumivuohiTunturisuden sivut MajavatTunturisuden sivut MangustiTunturisuden sivut MaraTunturisuden sivut MeerkatTunturisuden sivut MetsäjänisTunturisuden sivut MinkkiTunturisuden sivut MungotTunturisuden sivut MurmelitTunturisuden sivut MustajalkahilleriTunturisuden sivut MustakarhuTunturisuden sivut MyyrätTunturisuden sivut NorsutTunturisuden sivut NumbattiTunturisuden sivut NäätäTunturisuden sivut OravaTunturisuden sivut PandaTunturisuden sivut PiisamiTunturisuden sivut PikkumangustiTunturisuden sivut PikkumarmosettiTunturisuden sivut PikkuvirtahepoTunturisuden sivut PreerikotTunturisuden sivut PuoliapinatTunturisuden sivut PussipiruTunturisuden sivut PuukengurutTunturisuden sivut RengashäntämakiTunturisuden sivut SaimaannorppaTunturisuden sivut SarvikuonotTunturisuden sivut SaukkoTunturisuden sivut SeepratTunturisuden sivut SimpanssiTunturisuden sivut SinivalasTunturisuden sivut SiperianmaaoravaTunturisuden sivut SkunkkiTunturisuden sivut Supi (pesukarhu)Tunturisuden sivut Susi - ja kaikki koiraeläimetTunturisuden sivut TunturisopuliTunturisuden sivut UnikekoTunturisuden sivut VaivaishiiriTunturisuden sivut VirtahepoTunturisuden sivut VompatitTunturisuden sivut VähäpäästäinenTunturisuden sivut Eläinmaailman pentuja ja poikasiaTunturisuden sivut

Tunturisuden sivut

Afrikan kultasusiTunturisuden sivut AmazoniankoiraTunturisuden sivut AndienkettuTunturisuden sivut AtamarankettuTunturisuden sivut BengalinkettuTunturisuden sivut BrasiliankettuTunturisuden sivut DarwininkettuTunturisuden sivut DingoTunturisuden sivut EteläafrikankettuTunturisuden sivut EtiopiansusiTunturisuden sivut FalklandinkoiraTunturisuden sivut Fennekki (aavikkokettu)Tunturisuden sivut HarjasusiTunturisuden sivut Harmaakettu Tunturisuden sivut HiekkakettuTunturisuden sivut IsoandienkettuTunturisuden sivut JuovasakaaliTunturisuden sivut KaliforniankettuTunturisuden sivut KettuTunturisuden sivut Kit foxTunturisuden sivut KojoottiTunturisuden sivut KorsakkiTunturisuden sivut KorvakoiraTunturisuden sivut KultasakaaliTunturisuden sivut Laulava uudenguineankoiraTunturisuden sivut MustatäpläkettuTunturisuden sivut NaaliTunturisuden sivut PampakettuTunturisuden sivut PreeriakettuTunturisuden sivut PunasusiTunturisuden sivut RavustajakoiraTunturisuden sivut SahelinkettuTunturisuden sivut Savannikoira (hyeenakoira)Tunturisuden sivut Suokoira (pensaskoira)Tunturisuden sivut SupikoiraTunturisuden sivut SusiTunturisuden sivut TiibetinkettuTunturisuden sivut VaippasakaaliTunturisuden sivut Viidakkosusi (vuorisusi)Tunturisuden sivut

Tunturisuden sivut

AasiankultakissaTunturisuden sivut Aasianmetsäkissa (leopardikissa)Tunturisuden sivut AfrikankultakissaTunturisuden sivut AndienkissaTunturisuden sivut BorneonkissaTunturisuden sivut BorneonpuuleopardiTunturisuden sivut GepardiTunturisuden sivut Gepardin lisääntyminen ja alalajitTunturisuden sivut HietakissaTunturisuden sivut Iberianilves (espanjanilves)Tunturisuden sivut IlvesTunturisuden sivut IriomotenkissaTunturisuden sivut JaguaariTunturisuden sivut Musta jaguaariTunturisuden sivut JaguarundiTunturisuden sivut KalastajakissaTunturisuden sivut KanadanilvesTunturisuden sivut Karakali (aavikkoilves)Tunturisuden sivut KiinanaavikkokissaTunturisuden sivut Kodkod (yökissa)Tunturisuden sivut Kolokolo (pampakissa)Tunturisuden sivut KotikissaTunturisuden sivut LeijonaTunturisuden sivut Leijonan alalajitTunturisuden sivut Leijonan pentukuviaTunturisuden sivut Valkoiset leijonatTunturisuden sivut AasianleijonaTunturisuden sivut LeopardiTunturisuden sivut Leopardin alalajitTunturisuden sivut Musta pantteriTunturisuden sivut LitteäpääkissaTunturisuden sivut LumileopardiTunturisuden sivut Manuli (arokissa)Tunturisuden sivut ManulikuviaTunturisuden sivut Margai (pitkähäntäkissa)Tunturisuden sivut MarmorikissaTunturisuden sivut MustajalkakissaTunturisuden sivut Onsilla (tiikerikissa)Tunturisuden sivut OselottiTunturisuden sivut PampasinkissaTunturisuden sivut PantanalinkissaTunturisuden sivut PunailvesTunturisuden sivut Punankissa (vuorikissa)Tunturisuden sivut PuuleopardiTunturisuden sivut PuumaTunturisuden sivut RuostetäpläkissaTunturisuden sivut ServaaliTunturisuden sivut ServaalikuviaTunturisuden sivut SavannahTunturisuden sivut SuokissaTunturisuden sivut TiikeriTunturisuden sivut Tiikerin alalajitTunturisuden sivut Valkoinen tiikeriTunturisuden sivut KultatiikeriTunturisuden sivut Liikeri ja tiikoniTunturisuden sivut VillikissaTunturisuden sivut
*** tunturisusi.com linkit ***