Arizonan sokea joulupukki

Seuraamme Joulu-uutisointia Suomessa ja maailmalla ja tuotamme myös itse mielenkiintoisia Joulu-uutisia. - Kuva yllä Copyright teksomolika, Freepik.
Avatar
Pajatonttu
Site Admin
Viestit: 175
Liittynyt: Pe Kesä 18, 2021 5:55 pm
Viesti:

Arizonan sokea joulupukki

Viesti Kirjoittaja Pajatonttu »

Kuva

Kuvakaappaus videolta, James Zyla haastattelussa. Katso YouTuben video täältä:

https://www.youtube.com/watch?v=gWyy19NgwlA

Kingmanin koditon, sokea ja sähköurkuja soittava Joulupukki James Santa

Eräänä päivänä vuosia sitten, Arizonassa sijaitsevan Kingmanin kaduille ilmestyi outo kulkija. Hän oli koditon, sokea ja sähköurkuja soittava mies, joka ilmoitti nimekseen James Zyla. Häntä alettiin kuitenkin pian kutsua nimellä Santa James. Erityiseksi hänen olemuksensa teki se, että hän oli kaiken aikaa pukeutunut Joulupukiksi.

Vähitellen kaupunkilaiset alkoivat tutustua tähän kaduilla kuljeksivaan joulupukkiinsa ja pian he saattoivat tulla huomaamaan, että oli kyseessä mitä lämminsydämisin ja ystävällisin ihminen. James Zyla ei koskaan pyytänyt keneltäkään mitään, sen sijaan kaikki saivat häneltä jotakin, ystävällisiä sanoja ja mukavaa mieltä arjen keskelle. Tämä ihmepukki puhui englantia viehättävällä brittikorostuksella, mikä sekin oli täysin tuntematonta näillä Arizonan aavikkoisilla seuduilla.

Kaupunkilaiset ottivat tuota pikaa joulupukkinsa, James Zylan omaksi suosikikseen. Kaupungin 25 000 asukasta, jotka yleensä eivät halunneet tutustua kodittomiin, pudottivat James Zylan edessä alas kaiken varautuneisuutensa. Kaikki halusivat vaihtaa sanoja hänen kanssaan ja poliisitkin kiirehtivät joulupukin nähdessään kysymään häneltä, oliko kaikki hyvin. Joulupukki oli innokas soittamaan sähköurkuja ja siksi kaupunkilaiset keräsivät 3 000 dollaria ja ostivat niillä hänelle uudet urut. Asuintiloiksikin järjestyi huone hotellista. Kaikkea muutakin kaupunkilaiset lahjoittivat omalla joulupukilleen, kuten uusia joulupukin vaatteita

Samaan aikaan, kun koko Amerikassa yritettiin selviytyä kodittomien suuren armeijan kanssa, koditon James Zyla oli kaikille kaupunkilaisille "kuin pitkään kadoksissa ollut ystävä, jota tavattaessa juhlittiin ja syleiltiin ja jonka he taas olivat kohdanneet". James Zyla ei pitänyt nimityksistä "koditon" tai "kaduilla asuva", hän kutsui itseään "tiellä olevaksi", "on the road". Kaikkialla, missä James Zyla kulki, seurasi häntä kaiken aikaa iloisten huudahdusten ja tervehdysten ryöppy. "Kuka siellä!?", saattoi James Zyla tuuheita kulmakarvojaan kohotellen huudahtaa vastaukseksi. - "Tunnenko sinut?!"

Kun kaupunkilaiset oppivat tietämään, että James Zyla oli sokea, alkoivat kaikki huolekkaina seurailla hänen liikkumistaan ja yhä uudelleen syöksyivät ihmiset auttavine käsineen ohjaamaan tätä ikiomaa, sokeaa joulupukkiaan yli vaarallisten katukohtien. Jos James Zyla oli astumassa liian aikaisin suojatielle, kiiri ilmoille oikea hätääntynyt huutojen kuoro: "Ei James, ei vielä!!!" - Oli, kuin James Zyla ja joulun satu olisivat yhdistäneet kaikki kaupunkilaiset ja kaikki tunsivat kokevansa jotakin sellaista, jota voisi pitää ihan ihmeenä. Joulun suurin ja puhtain ihme toteutui tässä Arizonan pienessä kaupungissa.

James Zylassa - hänen tarinoissaan ja Facebook-viesteissään, oli jotain sellaista, joka pääsi syvästi koskettamaan kaupunkilaisten tuntoja ja sai heidät ihailemaan hänen älykkyyttään, poikamaista olemustaan ja suhtautumistaan elämän ihmeellisyyteen.

James Zyla oli taitava muusikko, pianisti, ja hän soitti nuoruudessaan Lontoossa eri yhtyeissä. Hän olisi hyvin pystynyt ansaitsemaan elantonsa soittamalla - hän kykeni soittamaan mitä erilaisimpia musiikkilajeja rockista ja countrysta Broadwayn säveliin. Vaellusaikoinaankin hänet saattoi nähdä soittamassa pianoa jonkun amerikkalaisen kasinon ravintolassa.

James Zyla Gatens oli syntynyt 23.1.1951 ja hän kuoli 16.4.2021.

Lähteet:
Los Angeles Times 4.4.2019: A homeless man wandered in one day, and this Arizona town adopted him.
"Arkihuolesi kaikki heitä,
mieles nuorena nousta suo.
Armas joulu jo kutsuu meitä
taasen muistojen suurten luo.
Kylmä voisko nyt olla kellä,
talven säästä kun tuoksahtaa
lämmin leuto ja henkäys hellä,
rinnan jäitä mi liuottaa."


Kuva