Susisivut
PARTIOLAISTEN SUDENPENNUT

Sudenpennut, ne nelijalkaiset ja karvaiset lisääntymissivulla.

Sudenpentuja on muuallakin, kuin vain susiperheissä. Partiolaisetkin ovat uransa alkuvaiheessa sudenpentuja. Sudenpennut ovat uuden ohjelman mukaisesti 7 - 9-vuotiaita partiolaisia. Sudenpentuikäkausi kestää kolme vuotta. Luonnossa elävien sudenpentujen tapaan myös partiolaisten sudenpennut tekevät retkiä pesästään ulkopuoliseen maailmaan, vielä kuitenkin lähellä kotipesää.

Sudenpennut antavat oman sudenpentulupauksensa. Sudenpentulupaus annetaan yleensä ensimmäisenä vuotena partiossa, kun mukaan on liitytty jo sudenpentuna. Tätä seuraa partiolupaus ensimmäisenä vuotena vartiossa.

Sudenpentulupaus

Lupaan parhaani mukaan rakastaa Jumalaani,
omaa maatani ja maailmaa,
toteuttaa Sudenpentujen ihanteita
ja olla toisille avuksi joka päivä


Vanha Sudenpentulupaus

Lupaan parhaani mukaan rakastaa Jumalaani,
toteuttaa sudenpentujen lakia
ja olla toisille avuksi joka päivä.


Sudenpentu

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Smithsonian's National Zoo


Partiopoika

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva partiopoika Yhdysvalloissa Copyright © Dave Thomas


"Partiopoika hymyilee ja viheltää kaikissa olosuhteissa." - Robert Baden-Powell

Sudenpennun jäljet

Sudenpennun jäljet on sudenpentujen oma suorituskirja ja tehtäväkirja. Suorituskirjaan kootaan merkinnät tapahtumista, joihin sudenpentu on osallistunut ja siellä on lueteltu jälkiin liittyvät aktiviteetit. Kirjassa on myös tietoja mm. partiolaisuudesta, retkeilystä, ensiavusta, ruoanlaitosta, peleistä, suunnistamisesta ja kierrätyksestä.
Tupu Hupu ja Lupu

Tupu, Hupu ja Lupu pääsiäistunnelmissa.

Aku Ankan sudenpennut

Aku Ankassakin seikkailee maineikas sudenpentujen ryhmä, jonka itseoikeutettuja jäseniä ovat Tupu, Hupu ja Lupu. Heillä on erilaisiin ongelmatilanteisiin käytettävissään ikioma oppaansa, "Sudenpentujen käsikirja", joka on loppumaton ja ihan ääretön tiedon lähde. Ei ole olemassa kai maailmassa mitään sellaista ongelmaa taikka arvoitusta, jota ei tämän käsikirjan avulla voisi ratkaista. Laajuutensa vuoksi käsikirjaa pidetään lähes taianomaisena. Se on taskukokoinen, mutta siitä löytyy lähes kaikki tarvittava tieto erittäin nopeasti.

Sudenpentujen käsikirjaa ei kuitenkaan järjestön periaatteiden mukaan saa käyttää oman edun tavoitteluun, kuten kadonneiden aarteiden etsimiseen. Käsikirjaa ei myöskään myydä sudenpentuihin kuulumattomille.

Susittelua

Susi Canis lupus Susipoika Mowgli
Susi Canis lupus Venäjän susipoika Lyokha
Susi Canis lupus Susilapset
Susi Canis lupus Susileikit
Susi Canis lupus Susiroolipelit
Susi Canis lupus Sudenpennut