Susi halutaan takaisin uhanalaisten lajien listalle

Viimeisimpiä uutisia Pohjois-Amerikan tämän päivän intiaanien maailmasta.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Navajo Ashkii
Viestit: 66
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 9:20 am

Susi halutaan takaisin uhanalaisten lajien listalle

Viesti Kirjoittaja Navajo Ashkii »

Susi halutaan takaisin uhanalaisten lajien listalle

Presidentti Donald Trumpin hallinto poisti Yhdysvalloissa suden uhanalaiseksi luokiteltujen lajien listalta ja sutta alettiin monissa osavaltioissa kaataa runsain määrin.

Nykyisin susia elää Yhdysvalloissa alueella, joka on vain 20 % lajin luontaisesta levinneisyysalueesta Yhdysvalloissa. Susia on jäljellä enää 6 000.

Intiaanit haluavat suden takaisin tälle uhanalaisten lajien listalle. He ovat jättäneet maan tästä asiasta päättävälle hallinnolle vetoomuksen, jonka on allekirjoittanut 200 heimojohtajaa. Intiaanit toteavat, että jos Joe Bidenin hallinto ei palauta susia suojeltavien lajien joukkoon, hänen "lupauksensa kuunnella itsenäisten intiaanikansojen toiveita ovat vain onttoa kuminaa ja huulten heiluttelua".

Intiaaneille susi edustaa rohkeutta, voimaa, uskollisuutta ja menestystä ja se on heille pyhä eläin, suorastaan pyhä veli, jolla on ollut merkittävä sijansa intiaanien kulttuurissa. Sudella on myös parantavia voimia ja sillä on ollut tärkeä osansa intiaanien hoitoseremonioissa.

Lähde: Native News
"En voi uskoa, että olisimme hyödyttömiä - taikka muuten Jumala ei olisi luonut meitä. On olemassa vain yksi Jumala ja hän katselee alas meitä kaikkia. Me kaikki olemme Jumalan lapsia. Aurinko, pimeys ja tuulet - kaikki ne kuuntelevat, mitä meillä on sanottavaa." - Geronimo